ממליגה בסיסית הינה די תפלה ובהחלט כדי להוסיף לה כמה תוספות על מנת לקבל ארוחת בוקר מצויינת.
מצרכים לממליגה:
1/2 ק"ג קמח תירס
4 כוסות מים
2 כפות שמן קנולה
1 כף מלח
2 כפות חמאה
100 ג"ר גבינת רוקפור מפוררת
100 ג"ר גבינת גלעד מפוררת
100 ג"ר גבינת מוצרלה מפוררת
4 ביצים מטוגנות העין כל שניים בנפרד
אופן הכנה:
- מרתיחים מים, שמן ומלח.
- מנמיכים את האש ומוסיפים קמח לאט לאט בערבוב מתמיד.
- ממשיכים לבשל עד לקבלת דייסה סמיכה הנפרדת מדפנות הסיר.
- יוצקים מעט מהממליגה לצלחת, מוסיפים מעל את הגבינות והחמאה ויוצקים מעל עוד מצקת ממליגה
- מניחים מעל את את הביצים שטיגנתם מראש, ומגישים.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה